Torskrygg med kräft och fänkålsalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Torskrygg med kräft och fänkålsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Torskrygg
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 styck

      Fänkål
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 0.50 kruka

      Dill
    • 12 styck

      Kräftor (kokta)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 tsk

      Tomatpuré
    • 1 msk

      Matolja
    • 2 dl

      Vitt vin
    • 5 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Grädde
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 130°C.

    2. Skär torsk i jämnstora portionsbitar. Strö över salt. Låt stå. Skär av ”armarna” på fänkål. Hyvla resten väldigt tunt. Lägg i kallt vatten.

    3. Skala kräftor. Lägg stjärtarna i en skål och skalen i en annan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär resten av fänkålen i mindre bitar.

    4. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja. Tillsätt kräftskal och tomatpuré. Slå på vitt vin och vatten. Koka upp och låt sjuda sakta i 15 minuter.

    5. Sila i en ny kastrull. Reducera till hälften. Slå i grädde. Koka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    6. Lägg torsken på en plåt. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.

    7. Häll av vattnet på fänkålen. Vänd med olja, salt, kräftstjärtar och dill.

    8. Skumma upp såsen med en stavmixer. Servera sedan torsken med salladen, den skummiga såser och gärna lite kokt potatis eller en krämig potatispuré.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss