Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Hjortrostbiff

800,0 

gram

Smör till stekning

2,0 

msk

Salt & peppar

 

 

 

Morot

4,0 

st små

Palsternacka

4,0 

st små

Rotselleri

400,0 

gram

 

Matolja

1,0 

dl

Senapsfrön (gula)

1,0 

tsk

Apelsinjuice (färsk)

2,0 

dl

Kalvfond (konc)

1,0 

msk

Vatten

1,0 

dl

Rödvinsvinäger

1,0 

msk

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 459 gram)

Ingredienser

Hjortrostbiff 800,0 gram  

Smör till stekning 2,0 msk  

Salt & peppar  

 

Morot 4,0 st små  

Palsternacka 4,0 st små  

Rotselleri 400,0 gram  

 

Matolja 1,0 dl  

Senapsfrön (gula) 1,0 tsk  

Apelsinjuice (färsk) 2,0 dl  

Kalvfond (konc) 1,0 msk  

Vatten 1,0 dl  

Rödvinsvinäger 1,0 msk  

Salt & peppar  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 100°C. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta kött. Stek runt om. Tag upp och peppra det.

  2. Stick i en termometer. Sätt in i ugnen. Innertemperaturen ska vara 57°C när det är klart.

  3. Skala rotsaker. Dela eventuellt morötter och palsternackor om de är ojämna i storlek. Skär rotselleri i stavar.

  4. Hetta upp en stekpanna. Häll i olja och senapsfrö. När fröna börjar ”poppa” läggs rotsakerna i och ges lite färg. Häll i juice, vatten, kalvfond och vinäger. Koka ihop tills rotsakerna känns mjuka.

  5. Skiva upp rostbiffen. Smaka av vinaigretten med salt och peppar. Servera.

Fler recept inom Hjort, rådjur

Liknande recept som Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette

Annonser