Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

  • 0 voting
    0Recension
    • 55 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 10 styck

      Lasagneplattor
    • 350 gram

      Skaldjursmix
    • 170 gram

      Blåmusslor (burk)
    • 2 msk

      Skaldjursfond (konc.)
    • 4 dl

      Vatten
    • 7 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Smör
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 100 gram

      Bladspenat (fryst)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Smält smör i en vid kastrull. Pudra över mjöl. Rör ut det i fettet. Fräs försiktigt några minuter under omrörning.

    3. Slå på mjölk, vatten och skaldjursfond. Koka upp. Låt koka i 5 minuter under omrörning.

    4. Tillsätt skaldjursmix och musslor. Koka upp. Smaksätt med salt och peppar.

    5. Varva i en ugnsfast form sås, spenat och lasagneplattor. Sås underst och överst. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

    6. Servera med en tomatsallad.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjursrätter är vanligtvis inte neutrala i smaken, vilket man kanske spontant tror. Räkor, kräftor, krabba och hummer är som regel ganska salta eller smakrika pga tillbehören. Neutrala skaldjursrätter är oftast rätter där skaldjuren u  LÄS MER
Kommentar
Om oss