Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör

Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Fläskfilé
    • 2 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 0.50 styck

      Citron
    • 0.50 kruka

      Persilja
    •  

      Svartpeppar
    • 4 styck

      Sötpotatis
    • 100 gram

      Smör
    • 2 klyfta

      Vitlök
  • Gör så här:
    1. Finhacka chili. Riv skalet på citron. Hacka persilja. Blanda med yoghurt, svartpeppar och hackad persilja.

    2. Putsa fläskfilé. Gnid in fläskfilen med yoghurten. Ställ in i kyl över natten.

    3. Sätt ugnen på 150°C. Rör ihop smör och pressad vitlök. Borsta sötpotatis. Dela och lägg på en plåt. Lägg på lite av vitlökssmöret. Salta. Sätt in i ugnen cirka 25 minuter beroende på storlek.

    4. Lägg samtidigt fläskfilen på en smord plåt. Salta. Stick in en termometer till mitten av köttet. Ställ in i ugnen. När termometern står på 70°C är den klar. Servera med sötpotatisen och resten av vitlökssmöret.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra fläsk- och korvrätter tillhör inte vanligheterna men förekommer. Syrligheten finner man t.ex. i tillbehör som crème fraiche och äpplen eller att rätten syrats med vinäger.  LÄS MER
Kommentar
Om oss