Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscremeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 skiva

      Fläskkarré (skivad)
    • 1 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • 600 gram

      Potatis
    • 8 styck

      Schalottenlök
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Borsta potatis. Skär i klyftor. Dela schalottenlök. Lägg allt i en ugnsfast form. Klicka över smör. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

    3. Skala och finhacka vitlöksklyfta. Blanda alla ingredienser till cremen.

    4. Smält smör i en stekpanna. Salta och peppra karré. Stek cirka 3 minuter på varje sida.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Rosta potatis och alla tycker det var gott, skär den i klyftor och dom älskar den.
När löken bakas i sitt skal blir den väldigt söt och god.

Kommentar
Liknande recept
Om oss