Frasig torsk med mos (Nordkap Special)

Frasig torsk med mos (Nordkap Special)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Torskfilé
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Ströbröd
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • 1 msk

      Rapsolja till stekning
    • 500 gram

      Potatis (mjölig sort)
    • 2 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • 1 dl

      Gräddfil
    • 4 msk

      Bostongurka
    •  

      Rostad lök
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis mjuk.
    2. Dela under tiden torsk i fyra lika stora bitar. Vispa upp ägg. Vänd torsken i vetemjöl, därefter i äggen och avsluta sedan i ströbröd. Salta och peppra.
    3. Stek torsken i varm panna, i smör och rapsolja 3-4 minuter på vardera sida.
    4. Stompa moset och blanda ner smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera den stekta torsken med mos, gurka, en klick gräddfil och rostad lök. Avsluta med att toppa med lite grovhackad persilja.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Vårt svar på korv med mos är Nordkap special. Torsk istället för korv, i övrigt är allt med.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Frasiga smördegspinnar
0 voting
Frasig köttfärspaj

Frasig köttfärspaj

1 h 15 minMedel

Om oss