Varm räktoast med mango, chili och tomat

Varm räktoast med mango, chili och tomat

  • 1 voting
    1Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 skiva

      Lantbröd (ljust)
    • 400 gram

      Räkor (rensade)
    • 150 gram

      Mango (fryst)
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 12 styck

      Cocktailtomater
    • 2 tsk

      Chilisås
    • 2 tsk

      Råsocker
    • 50 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 2 msk

      Matolja
  • Gör så här:
    1. Rosta bröd. Skiva purjolök, använd bara det vita. Dela tomater.
       
    2. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i purjon och tomaterna.
       
    3. Lägg i räkor, mango, chilisås och socker. Låt det snabbt bli varmt. Smaka av med salt. Vänd i spenat. Skeda över brödet.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra, kryddiga skaldjursrätter är sällsynt. Vanligen är rätten allmänt smakrik eller så gör tillbehören rätten kraftfull. Gränsdragen är dock oftast svår. Kryddhetta, som i rätten chilikrabba, ställer krav på kryd  LÄS MER
Kockens tips!

Låt inte räkorna vara varma för länge för då blir de som gummi.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Thai räktoast

Thai räktoast

25 minMedel

Om oss