RäkburgareBild av Anna Skoog

Räkburgare

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 19 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Räkor (rensade)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 msk

      Ströbröd
    • 3 msk

      Grädde
    • 1 msk

      Vatten
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • 4 styck

      Hamburgerbröd
    • 4 styck

      Sallatsblad
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 dl

      Crème fraiche lätt (15%)
    • 0.50 dl

      Majonnäs (lätt-)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Senap (söt)
    • 1 krm

      Strösocker
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 dl

      Dill (finhackad)
  • Gör så här:
    1. Tina räkorna om frysta. Hacka dem.
    2. Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke. Låt svälla en stund. Skala och finhacka under tiden lök.
    3. Blanda räkor, ägg, lök, lite salt och peppar med ströbrödsblandningen. Forma räkbiffar. Stek biffarna i smör i cirka 2 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt och fös ihop dem om de är lite lösa. Låt dem vila en stund i stekpannan så blir de fasta och bra.
    4. Blanda créme fraiche och majonnäs i en skål. Blanda ner pressad vitlök, senap, socker, hackad dill och skalet och juicen från citron. Smaka av med salt och peppar.
    5. Lägg salladsblad på hamburgerbröd. Klicka på såsen. Lägg på räkburgarna. Fördela lök samt gurka på räkburgarna.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kockens tips!

Räkburgare går snabbt att laga till och passar till exempel som fredagsmiddag. Rosta eller stek hamburgerbröden om du vill ha dem lite frasigare.
Kommentar
Om oss