Spagetti med räkor, tomat och getost Bild av Anna Skoog

Spagetti med räkor, tomat och getost

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Räkor (rensade)
    • 150 gram

      Chèvre
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 200 gram

      Körsbärstomater
    • 300 gram

      Spagetti
    • 0.75 dl

      Olivolja
    • 2 dl

      Örtkryddor (färskhackad)
    • 0.50 dl

      Pinjenötter
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Tina räkor om frysta. Koka spagetti i saltat vatten.
    2. Skär bort eventuella kanter på getost. Smula och ställ åt sidan så länge. Skala och finhacka vitlök. Halvera tomater.
    3. Fräs vitlöken på mycket svag värme i olivolja cirka 2 minuter utan att den får färg. Tillsätt tomater och örter. Häll på cirka 1 dl av kokvattnet från pastan och låt det puttra ihop i cirka 1 minut.
    4. Blanda såsen med pastan. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över räkor, getost och pinjenötter precis innan servering.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Du kan göra mycket gott om du har lite Norska Räkor. Den här spagettin med räkor, getost, vitlök och pinjenötter är riktigt läcker.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Getost och paprika
Om oss