Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost

Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 dl

      Bulgur (gryn)
    • 8 dl

      Vatten
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 4 styck

      Knippmorot
    • 0.50 styck

      Rotselleri
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 1 dl

      Vitvinsvinäger
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 tsk

      Salt
    • 200 gram

      Fetaost
    • 50 gram

      Babyspenat (färsk)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 210°C.

    2. Lägg bulgur på en plåt. Vänd runt med olja. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.

    3. Häll över i en kastrull. Slå på vatten. Koka enligt anvisningar på paketet. Ställ att svalna.

    4. Skala rotsaker. Skär i stora bitar. Koka i vinäger, socker, vatten och salt. Avsluta när det är kärna kvar i dem. Låt svalna i lagen.

    5. Tärna fetaost. Blanda bulgur, feta, rotsaker och babyspenat, smaka av med salt och peppar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rostade rotsaker

Rostade rotsaker

30 minEnkelt

Om oss