Midsommarceviche

Midsommarceviche

  • 0 voting
    0Recension
    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Portioner

    • 225 gram

      Laxfilé
    • 2.50 cl

      Hallands Fläder
    • 0.25 dl

      Fläderblomssaft (konc.)
    • 2 cl

      Limejuice
    • 1.50 msk

      Rapsolja (kallpressad)
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Svartpeppar
    • 2 styck

      Avokado
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 2 styck

      Salladslök
    • 1 kruka

      Gräslök
    • 1 knippe

      Dill
    •  

      Romansallat
    •  

      Om rå fisk >
  • Gör så här:
    1. Blanda limejuice, saft och Hallands Fläder med olja. Smaka av med salt och peppar.
    2. Tärna lax i 1x1 cm stora bitar. Marinera i 10 minuter. De ska ha fått en vitnad/frostig yta men får inte ha blivit torr och trådig. Skär grönsakerna under tiden.
    3. Skala och strimla lök. Skala gurka, tag bort kärnhus och skär i tärningar. Tärna avokado. Sila lagen från laxen över grönsakerna. Håll dessa separerade tills servering.
    4. Blanda laxkuberna med plockad dill, finskuren gräslök och de avrunna grönsakerna strax innan servering. Stick ned några romansalladsblad i varje ceviche. Fördela resterande marinad och njut.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Recept skapat av Peter Jelksäter från kocklandslaget.
Kommentar
Om oss