Flädermousse med mandelrabarber

Flädermousse med mandelrabarber

  • 1 voting
    1Recension
    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Portioner

    • 112 gram

      Kesella
    • 60 gram

      Färskost
    • 1.50 dl

      Florsocker
    • 2.75 dl

      Vispgrädde
    • 0.75 dl

      Fläderblomssaft (konc.)
    • 8 cl

      Hallands Fläder
    • 2 styck

      Gelatinblad
    • 0.50 styck

      Lime
    • 300 gram

      Mandelmassa
    • 150 gram

      Smör
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 stjälk

      Rabarber
    • 1 tsk

      Citronjuice
    • 2 dl

      Strösocker
    • 5 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Vaniljstång
    • 5 dl

      Jordgubbar
  • Gör så här:
    1. Vispa kesella, färskost, florsocker och juice ur lime. Vispa grädde. Häll saft och brännvin i en kastrull. Sätt på låg värme. Smält gelatinblad i fläderblandningen. Rör ner blandningen i kesellamixen. Vänd därefter ner i grädden.
    2. Sätt ugnen på 180°C. Kör mandelmassa och smör i en matberedare till en slät massa. Tillsätt därefter ägg, ett i taget. Bred ut massan på en plåt och baka i ugn i 8–10 minuter.
    3. Skär en skåra i vaniljstång på längden. Skrapa ut frön. Skär rabarber i lämplig storlek. Koka citronjuice och socker till en gyllenbrun karamell. Tillsätt vatten och den urskrapade vaniljstången. Sänk värmen och koka rabarbern tills den känns mogen.
    4. Varva alla ingredienser i glas strax innan servering. Toppa gärna med några av smultronen som ni plockat på väg hem från ”stång”resningen. Kan även serveras med jordgubb och/eller youghurtsorbet samt några honungsrostade mandlar.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Recept skapat av Patrik Fredriksson konditor i kocklandslaget.
Kommentar
Om oss