Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd

Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Bufféportioner

    • 300 gram

      Svecia (hårdost 28%)
    • 4 cl

      OP Anderson
    • 5 blad

      Libbsticka
    • 2 msk

      Rapsolja
    • 2 skiva

      Surdegsbröd
    • 6 styck

      Enbär
    • 30 gram

      Smör (osaltat)
  • Gör så här:
    1. Låt skivor av surdeg torka, eventuellt i ugn. Finstrimla libbsticka. Hacka enbär.
    2. Bryt ost i centimeterstora bitar. Blanda med brännvin, libbsticka och hälften av rapsolja.
    3. Mortla det torkade brödet grovt. Bryn i smör tillsammans med hackade enbär. Krydda med salt och peppar. Låt rinna av på hushållspapper.
    4. Varva osten med brödet i lämpligt krus. Toppa med den kvarvarande rapsoljan.

KOCK: Johannes PerssonJohannes Persson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Dryckesrekommendation: O.P. Anderson. Kumminsmaken i O.P. Anderson lyfter ostsmaken och funkar även bra med enbärssmaken samt bildar med rapsoljan en helhet som stannar i munnen.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Småländsk lingonsill
2 votings
Ansjovissnurror med brynt lök
Om oss