Hanging tender citron och rosmarin med rostad majssalsaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hanging tender citron och rosmarin med rostad majssalsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Hanging tender
    • 1 kvist

      Rosmarin (färsk)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Citron
    • 1 dl

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Salsa:
    • 400 gram

      Majskorn
    • 4 styck

      Tomater
    • 0.50 styck

      Jalapeño (färsk)
    • 1 styck

      Lime
    • 2 msk

      Dijonsenap
    • 0.50 kruka

      Koriander (färsk)
  • Gör så här:
    1. Tänd grillen. Sätt ugnen på 250°C.
       
    2. Lägg majs på en plåt. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter så den blir lite rostad.
       
    3. Skär ett kryss i toppen på tomater. Skålla i kokande vatten, skala. Finhacka chili. Riv limeskal och pressa den. Grovhacka koriander.
       
    4. Blanda alla ingredienser till salsan. Smaka av med salt och peppar.
       
    5. Lägg vitlök, rosmarin och rivet citronskal i en bunke. Stöt samman alltsammans med en muddlare eller dylikt. Slå på olja.
       
    6. Salta och peppra kött. Lägg det på grillen, se till att det inte är för varmt. Pensla regelbundet med oljeblandningen. (Se till att ha en vattenspruta till hands för att släcka elden.) Använd termometer och stek till 56°C innertemperatur.
       
    7. Tag upp och låt vila 5-10 minuter innan det skärs upp.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Hanging tender är en ny styckdel för svenskarna. Det är en mör och smakrik detalj av mellangärdet nära njurarna. Hanging tender är mycket populär i övriga Europa och framförallt i Frankrike där den är mer känd som onglet. Går att ersätta med rostas eller oxfilé.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rostad majssalsa

Rostad majssalsa

25 minMedel

Om oss