VaniljbullarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vaniljbullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    24 Antal

    • 150 gram

      Smör
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 2 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Strösocker
    • 2 styck

      Ägg
    • 12 dl

      Vetemjöl
    • Vaniljkrämsfyllning:
    • 3 dl

      Standardmjölk
    • 1 styck

      Vaniljstång
    • 1.50 msk

      Maizena
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Florsocker
    •  

      Hackad sötmandel?
  • Gör så här:
    1. Vaniljkräm: Koka upp mjölk och vaniljstång i en kastrull. Låt svalna,

    2. Skrapa ner vaniljfröna i mjölken. Vispa ner socker, majsstärkelse och äggulor. Sjud på lägsta värme under vispning till en tjock kräm. Ställ kastrullen i kallt vatten med locket på.

    3. Vaniljbullar: Smält smöret och låt det svalna.

    4. Lägg jästen i en bunke. Tillsätt kall mjölk, socker, ägg och smält smör. Rör om tills jästen löst sig. Häll i vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt sedan jäsa under bakduk i ca 15 minuter.

    5. Dela in degen i bitar (2xantal bullar). Rulla två bitar till smala korvar och tvinna dem. Rulla sedan ihop till en bulle och tryck ut en grop i mitten och fyll med vaniljkräm. Upprepa med resten av degen. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.

    6. Sätt ugen på 200°C.

    7. Pensla bullarna med ägg och strö över hackad mandel. Grädda nederst i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna,

    8. Blanda florsocker med vatten till en glasyr och ringla över när bullarna har kallnat.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Om oss