Hasselnöts- och chokladcupcakes

Hasselnöts- och chokladcupcakes

  • 0 voting
    0Recension
    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal muffins

    • 100 gram

      Vetemjöl
    • 20 gram

      Kakaopulver
    • 140 gram

      Strösocker
    • 1.50 tsk

      Bakpulver
    • 1 krm

      Salt
    • 40 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 1.25 dl

      Mjölk
    • 1 styck

      Ägg
    • 120 gram

      Nöt-/chokladkräm (Nutella)
    • 36 styck

      Hasselnötter
    • Glasyr:
    • 250 gram

      Florsocker
    • 80 gram

      Smör (osaltat)
    • 12 styck

      Muffinsformar (papper)
    • 1 styck

      Muffinsplåt
  • Gör så här:
    1. Värm ugnen till 175°C.

    2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna med en elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens.

    3. Tillsätt långsamt mjölken i mjölblandningen och vispa tills alla ingredienser har blandats samman. Tillsätt ägget och vispa ordentligt (skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott).

    4. Skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar och grädda i ugn i cirka 20 minuter, eller tills bakverken fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med fingertoppen. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställer dem på ett galler för att kallna.

    5. När kakorna har kallnat gör du ett litet hål i mitten av dem och fyller det med hasselnöts- och chokladkräm.

    6. Hasselnöts- och chokladglasyr: Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med en elvisp på medellåg hastighet. Sänk sedan hastigheten. Häll långsamt i mjölken. Vispa på hög hastighet när mjölken är nedblandad. Fortsätt att vispa glasyren tills den är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Ju längre glasyren vispas, desto fluffigare och lättare blir den.

    7. Rör ned hasselnöts- och chokladkrämen för hand så att den fördelas jämnt i glasyren. Bred på glasyren när dina cupcakes har kallnat och lägg på några (runt tre) hasselnötter på varje cupcake.

KOCK: Tarek, Hummingbird BakeryTarek, Hummingbird Bakery

Uppdragsgivare:hummingbirdbakery.comhummingbirdbakery.com

Kockens tips!

Ibland räcker det inte med bara choklad, därför har vi fyllt dessa cupcakes med ljuvlig hasselnöts- och chokladkräm. Med hasselnötter på toppen blir de knapriga också.

Kommentar
Liknande recept
Om oss