Bakade primörbetor med ansjovissmörBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bakade primörbetor med ansjovissmör

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      Knipprödbetor
    • 4 st liten

      Majrova
    • 12 styck

      Knippmorot
    • 4 styck

      Knipplök (smålök)
    • 2 msk

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
    • 100 gram

      Smör
    • 1 burk

      Ansjovisfiléer (rensade)
    •  

      Persilja
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Borsta alla rotsaker noggrant. Dela stora så de får ungefär samma storlek. Lägg i en ugnsfast form. Häll över olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
       
    3. Vispa undet tiden smöret vitt med elvisp. Tillsätt anjovis och fortsätt vispa.
       
    4. Tag ut rotsakerna. Klicka över anjovissmöret och låt det sakta smälta. Salta. Garnera med hackad persilja.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bakad potatis med räkfyllning
0 voting
Bakad potatis med bacon

Bakad potatis med bacon

1 h 30 minEnkelt

Om oss