Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsås

Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Kalvrostbiff
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Hushållssnöre
    • Tillbehör:
    • 8 styck

      Morot (liten)
    • 8 styck

      Knipplök (smålök)
    • 24 styck

      Haricots verts (färska)
    • 1 styck

      Citron
    • Sås:
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 stjälk

      Blekselleri
    • 1 styck

      Morot
    • 1 msk

      Smör
    • 2 dl

      Rött vin
    • 4 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • 2 tsk

      Råsocker
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 110°C.

    2. Bind upp kalv med snöre. Salta och peppra. Stek i stekpanna.

    3. Stick in en termometer till mitten av köttet. Sätt in i ugnen. Stek till innertemperatur 57°C.

    4. Skala grönsaker till såsen. Skär i tärningar. Fräs i smör i 5 minuter på svag värme.

    5. Tillsätt socker och låt det smälta. Slå på rött vin. Låt det reducera till hälften.

    6. Slå på kalvfond och vatten. Låt det recucera till hälften. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena utrört i lite kallt vatten.

    7. Borsta morötter. Kapa topparna på lök. Snoppa haricot vertsen. Råstek i smör. Smaka av med salt och peppar. Riv över citronskal och pressa lite citron över.

    8. Skär rostbiffen i skivor och servera med sås och grönsaker.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta kalvkötträtter är som regel inte mycket salta, men sältan är utmärkande. Skillnaden mot neutral kalvköttsrätt är därför liten och kan vara ett tillbehör som är salt, t.ex. sardeller till wienerschnitzel. En klassisk stekt wien  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss