Rödsspätta grenobleBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödsspätta grenoble

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Rödspätta (hel)
    • 1 dl

      Kapris
    • 2 dl

      Rödbetor (inlagda)
    • 200 gram

      Smör
    •  

      Vetemjöl
    •  

      Dill
    •  

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Klipp av huvudet och fenorna på spätta. Vänd i mjöl. Salta och peppra.

    2. Värm en stekpanna. Smält en generös klick smör. När smöret slutat bubbla läggs fisken ner. Stek cirka 5 minuter på varje sida. Tag upp fisken, slå bort smöret.

    3. Sätt på pannan igen. Lägg i resten av smöret. Dela citron på 4. Stek i smöret, tag upp och håll varm.

    4. Tärna rödbetor. Bryn smöret tills en nötaktig doft. Lägg i kapris och rödbetor. Slå det över fisken. Lägg på citron. Garnera med dillkvistar. Servera med kokt potatis.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kommentar
Om oss