Clam chowder i brödBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Clam chowder i bröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 stjälk

      Blekselleri
    • 2 styck

      Morot
    • 3 st stor

      Potatis
    • 1 liter

      Kycklingbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 dl

      Grädde
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 20 styck

      Blåmusslor (färska)
    • 1 burk

      Krossade tomater
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Persilja till garnering
    •  

      Salt & peppar
    • 4 st stor

      Ljust matbröd
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skala och finhacka lök, selleri, morot och potatis. Smält en klick smör i en kastrull. Häll i alla grönsaker. Fräs alltsammans på svag värme i 10 minuter.

    3. Häll på buljong, grädde, krossade tomater och kryddor. Låt småkoka i 20 minuter. Rör om lite i soppan med en visp så att potatisen reder av soppan lite.

    4. Skrubba under tiden musslor, släng de som inte är väl slutna. Lägg i en kastrull med en bottenskyla vatten eller vitt vin. Låt koka i 3–4 minuter eller tills de öppnat sig.

    5. Sila ned musselspadet i soppan. Tag ur de flesta musslorna ur sitt skal och lägg dem i soppan, men spara några till garnering. Hetta upp soppan och smaka av med salt och peppar.

    6. Skär toppen av bröd. Gröp ur inkromet. Sätt in i ugnen och rosta.

    7. Häll soppan i brödet. Strö lite grovhackad persilja över soppan precis före servering.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kockens tips!

Magnus: Jag var i Kalifornien med några kollegor på inspirationsresa och då satt vi på kajen i San Fransisco, kollade på sjölejonen och Alcatraz och käkade clam chowder ur en brödskål. Det var magiskt även om just den chowdern kanske inte var den vassaste jag ätit.

Det går givetvis att servera soppan i sopptallrikar också.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mussel chowder

Mussel chowder

25 minEnkelt

0 voting
Grillat bröd

Grillat bröd

10 minEnkelt

Om oss