Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
1 styck
Gul lök2 stjälk
Blekselleri2 styck
Morot3 st stor
Potatis1 liter
Kycklingbuljongel. vatten + konc. fond
1 dl
Grädde1 tsk
Timjan (torkad)1 blad
Lagerblad20 styck
Blåmusslor (färska)1 burk
Krossade tomater2 msk
SmörPersilja till garnering
Salt & peppar
4 st stor
Ljust matbrödKOCK: MagnusMagnus
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Magnus: Jag var i Kalifornien med några kollegor på inspirationsresa och då satt vi på kajen i San Fransisco, kollade på sjölejonen och Alcatraz och käkade clam chowder ur en brödskål. Det var magiskt även om just den chowdern kanske inte var den vassaste jag ätit.
Det går givetvis att servera soppan i sopptallrikar också.