Potatisgnocchi med lök, bakad portabello och spenat

Potatisgnocchi med lök, bakad portabello och spenat

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 750 gram

      Potatis
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 60 gram

      Smör
    • 3 dl

      Vetemjöl
    •  

      Muskot (riven)
    •  

      Salt
    • 4 styck

      Portabellasvamp
    • 12 styck

      Pärllök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 150 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 1 dl

      Vatten
    • 0.50 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 50 gram

      Parmesanost
    •  

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Skala potatis. Koka mjuk. Häll av vattnet. Pressa potatisen medan den fortfarande är ljummen.

    2. Vänd ner äggulor, smör och salt. Rör ner mjöl, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Mängden mjöl kan variera.

    3. Rulla degen till en rulle, 2 cm tjock. Skär i halvcentimetertjocka bitar. Tryck till bitarna lätt med en gaffel.

    4. Koka upp vatten och salt. Sjud gnocchin, ett lager i taget. När bitarna flyter upp till ytan är de klara. Lägg över i smord form efter hand. Håll varma till servering.

    5. Sätt ugnen på 200°C. Dela svampen i stora bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 15 minuter.

    6. Skala pärllök. Stek sakta i smör.

    7. Koka upp vatten och fond. Vänd i gnocchi och vänd runt. Klicka i smör. Avsluta med parmesan, spenat och svamp.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt spenat, stekt spenat
Om oss