HetväggBild av Michael Krantz

Hetvägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bullar

    • 75 gram

      Smör
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 1.50 krm

      Salt
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 1 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 1 styck

      Ägg
    • 7.50 dl

      Vetemjöl
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    • Fyllning:
    • 300 gram

      Mandelmassa
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 1 styck

      Kanelstång
    • 5 styck

      Kardemummakapslar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.
       
    2. Smält smör. Häll i mjölk. Lös jäst däri. Blanda med salt, socker, kardemumma, ägg och mjöl. Arbeta degen till en blank deg som släpper från kanterna i bunken. Täck bunken och låt den jäsa i 40 minuter.
       
    3. Dela upp degen i bullar som rullas runda. Lägg på bakpappersklädd plåt. Täck över och jäs ytterligare i minst 30 minuter (till dubbel storlek).
       
    4. Sätt in bullarna i ugnen i 10 minuter. Knäck ett ägg i en bunke. Tag ut bullarna. Pensla med uppvispat ägg. Låt svalna.
       
    5. Skär av toppen på bullarna. Tag ur en del av inkromet. Blanda med mandelmassa och mjölk. Klicka i fyllningen. Spritsa på vispad grädde och lägg på locket.
       
    6. Värm mjölk med kanel och kardemumma. Häll upp i djupa tallrikar. Lägg semmelbullarna i den varma mjölken.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss