Falsk vegetarisk fisksoppa med aioli

Falsk vegetarisk fisksoppa med aioli

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 17 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 styck

      Fänkål
    • 2 styck

      Morot
    • 2 stjälk

      Blekselleri
    • 5 dl

      Krossade tomater
    • 2 dl

      Vitt vin
    • 7 dl

      Grönsaksbuljong
    • 7 dl

      el. vatten+konc grönsaksfond
    • 1 kruka

      Timjan
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 2 msk

      Olivolja
    • Aioli:
    • 1 styck

      Citron
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 1 tsk

      Dijonsenap
    • 2 dl

      Matolja
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skär alla grönsaker i små bitar. Fräs i olivolja 5 minuter. Slå på resten av ingredienserna. Koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
       
    2. Pressa citron i en bunke. Blanda med äggulor, dijon och salt. Pressa i vitlök. Tillsätt sedan olja i en fin stråle under ständig vispning tills den tjocknar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Den här soppan med aioli i smakar precis som en god fisksoppa, enkelt snabbt och det är ett toppenalternativ även för vegetarianer, se bara till så att buljongen är vegetarisk.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Falska sniglar
0 voting
Fisksoppa minestrone
Om oss