Röd linssoppa med råris, morot, apelsin & valnötter

Röd linssoppa med råris, morot, apelsin & valnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 dl

      Röda linser (torkade)
    • 1 styck

      Lök (gul el. röd)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 liter

      Vatten
    • 2 styck

      Vegetarisk buljongtärning
    • 1 burk

      Krossade tomater
    • 1 dl

      Apelsinjuice
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 0.50 msk

      Olivolja
    • 1 krm

      Havssalt
    • 1.50 dl

      Råris (svart)
    • 2 styck

      Morot
    • 2 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 2 msk

      Valnötter (hackade)
    • 3 msk

      Apelsinskal
  • Gör så här:
    1. Spola av linser i rinnande vatten i en sil. Finhacka lök och vitlök.

    2. Fräs lök och vitlök i olivolja i en tjockbottnad kastrull ett par minuter. Tillsätt vatten, havssalt, krossade tomater, buljongtärningar, apelsinjuice, linser och sambal oelek. Låt puttra på svag värme under lock i cirka 40 minuter.

    3. Koka råris enligt anvisning på paketet.

    4. Skala och riv morot och ingefära. Hacka valnötter. Riv apelsinskal. 

    5. Fördela råris i djupa skålar. Häll på soppa. Garnera med morot, ingefära, valnötter och apelsinskal.

KOCK: Nina EkelöfNina Ekelöf

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Serveras med fördel med dinkelscones med kummin & pumpa.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Linssoppa

Linssoppa

45 minMedel

Om oss