Skinksmörgås med äpple- och selleriröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Skinksmörgås med äpple- och selleriröra

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rotselleri

500,0 

gram

Vitlök

4,0 

klyftor

Grädde

2,0 

dl

Crème fraiche

0,5 

dl

Äpple

1,0 

styck

Smör till stekning

1,0 

msk

Citron

0,5 

styck

Salt & peppar

 

 

 

Ljust matbröd

8,0 

skivor

Rökt skinka (skivad)

12,0 

skivor

Mâchesallad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 335 gram)

Ingredienser

Rotselleri 500,0 gram  

Vitlök 4,0 klyftor  

Grädde 2,0 dl  

Crème fraiche 0,5 dl  

Äpple 1,0 styck  

Smör till stekning 1,0 msk  

Citron 0,5 styck  

Salt & peppar  

 

Ljust matbröd 8,0 skivor  

Rökt skinka (skivad) 12,0 skivor  

Mâchesallad  

Kock: Anna

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (20 min )

  1. Skala och tärna rotselleri. Skala vitlök. Tärna äpple fint. Koka selleri och vitlök i grädde tills sellerin är mjuk, cirka 10 minuter.

  2. Fräs äppeltärningar i smör på låg värme tills mjuka.

  3. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt crème fraiche. Mixa slätt med en stavmixer. Blanda ner äppeltärningar. Pressa i citron. Salta och peppra.

  4. Lägg skinka på brödskivor. En rejäl klick sellerikräm på. Garnera med sallad. Sist en brödskiva överst.

Kockens kommentar

Om mackan ska ätas till lunch utöka gärna med frukt och/eller yoghurt.

Fler recept inom Kött- & korvsmörgåsar

Liknande recept som Skinksmörgås med äpple- och selleriröra

Annonser