Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil

Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Rulle (rimmad oxrulle)
    • 2 styck

      Morot
    • 2 styck

      Gul lök
    • 3 blad

      Lagerblad
    • 1 kvist

      Timjan
    • 1 styck

      Kycklingbuljongtärning
    • 7 dl

      Vatten
    • 100 gram

      Palsternacka
    • 100 gram

      Kålrot
    • 100 gram

      Rotselleri
    •  

      Persilja
    • 2 dl

      Gräddfil
    • 2 msk

      Dijonsenap
  • Gör så här:
    1. Stick in en termometer till mitten av nötrulle. Lägg nötrullen i en kastrull.

    2. Skala morot och lök. Skär i grova bitar. Lägg i kastrullen. Tillsätt lagerblad, timjan, vatten och buljongtärning. Lägg på ett lock och sätt på svag värme. Koka tills köttet har en innertemperatur på 80°C. Tag upp köttet och sila buljongen.

    3. Skala och fintärna palsternacka, morot, kålrot, rotselleri och lök. Koka i buljongen cirka 10 minuter.

    4. Blanda gräddfil och senap. Hacka persilja.

    5. Skär upp rullen fint. Lägg på tallrik. Vänd ner persiljan i rotsakerna och lägg på. Slå över lite buljong. Avsluta med att rippla lite gräddfil över.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätter med de finare köttbitarna från oxen, filé och biff, är ofta neutrala i smaken. Detta för att kockarna vill lyfta fram den fina smaken i köttet. Sås och tillbehör får inte dominera rättens smak.  LÄS MER
Kockens tips!

Långkokt magert kött och rotsaker. Nyttigt och gott. Sätt in köttet i ugnen på 90°C innan ni går hemifrån så är middagen nästan klar när ni kommer hem. Jättesmidigt.

Kommentar
Liknande recept
Om oss