Gryta med matbanan, tomat och ingefära

Gryta med matbanan, tomat och ingefära

  • 1 voting
    1Recension
    • 35 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Kokbanan
    • 2 st stor

      Morot
    • 8 dl

      Vatten
    • 4 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 dl

      Kokosflingor
    • 1 tsk

      Madras curry
    • 2 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 dl

      Solrosolja
    • 1 tsk

      Senapsfrö (bruna)
    • 1 styck

      Chilifrukt (grön)
    • 4 cm

      Ingefära (färsk)
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala matbanan och morot. Skär i grova bitar. Koka bananen i vatten cirka 10 minuter. Lägg i morot och koka 5-6 minuter till.


    2. Skala och hacka rödlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chili. Skala och riv ingefära.

    3. Fräs löken och vitlöken i olja 2 minuter på svag värme. Tillsätt curry, spiskummin, senapsfrö, salt, chili och ingefära. Fräs i 2 minuter till.


    4. Tillsätt kokos, tomat och lite av kokvattnet. Mixa allt slätt. Blanda kokvätskan med kryddblandningen. Koka i cirka 5 minuter.

    5. Tillsätt morötter och matbanan. Garnera med persilja. Servera med lite basmatiris.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss