Linssallad med mangoldslaw och kryddiga nötter

Linssallad med mangoldslaw och kryddiga nötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Belugalinser
    • 1 styck

      Citron
    • 2 msk

      Äppelcidervinäger
    • 2 msk

      Honung (flytande)
    • 4 msk

      Olivolja
    •  

      Salt
    • 1 styck

      Mangold
    • 80 gram

      Får-/getost (mild)
    • 1 dl

      Yoghurt
    •  

      el. mjölk
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 40 gram

      Hasselnötter
    • 0.50 msk

      Olivolja till stekning
    • 0.50 msk

      Rosmarin (färsk, hackad)
  • Gör så här:
    1. Skölj linser. Koka mjuka i osaltat vatten, cirka 20 minuter.

    2. Skölj och strimla fint den gröna delen av mangold. Skala och finriv vitlök. Riv citronskal och pressa juicen.

    3. Rör getost med yoghurt och mjölk till krämig konsistens. Tillsätt vitlök, citronskal och juice. Vänd i mangolden. Smaksätt med salt.

    4. Grovhacka nötter. Hacka rosmarin. Rosta nötterna i olivolja i en het panna. Krydda med rosmarin och salt.

    5. Häll av vattnet på linserna och låt rinna av. Finriv citronskal. Blanda citronskal, citronjuice, vinäger, honung och olivolja. Vänd i linserna. Smaksätt med salt.

    6. Servera linssallad med mangoldslaw. Strö över hasselnötter.

KOCK: MaximillianMaximillian

Uppdragsgivare:arstiderna.comarstiderna.com

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Familjesemla med cocos och nötter
Om oss