Polentapanerad tofu med rödbetstzatsiki & sötpotatis i ugn

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Polentapanerad tofu med rödbetstzatsiki & sötpotatis i ugn

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tofu (sojaost)

400,0 

gram

Polentagryn

4,0 

msk

Olivolja till stekning

0,5 

msk

 

Sötpotatis

2,0 

st små

Aubergine

1,0 

styck

Rödlök

200,0 

styck

Olivolja

2,0 

tsk

Havssalt

1,0 

tsk

 

Rödbeta (mini)

1,0 

styck

Kesella lätt (kvarg 1%)

2,0 

dl

Vitlök

1,0 

klyfta

Havssalt

1,0 

krm

 

Babyspenat (färsk)

200,0 

gram

Pumpakärnor

2,0 

msk

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 6448 gram)

Ingredienser

Tofu (sojaost) 400,0 gram  

Polentagryn 4,0 msk  

Olivolja till stekning 0,5 msk  

 

Sötpotatis 2,0 st små  

Aubergine 1,0 styck  

Rödlök 200,0 styck  

Olivolja 2,0 tsk  

Havssalt 1,0 tsk  

 

Rödbeta (mini) 1,0 styck  

Kesella lätt (kvarg 1%) 2,0 dl  

Vitlök 1,0 klyfta  

Havssalt 1,0 krm  

 

Babyspenat (färsk) 200,0 gram  

Pumpakärnor 2,0 msk  

 

Kock: Nina Ekelöf

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj spenat och låt rinna av.

  2. Skala och klyfta sötpotatis, aubergine och rödlök. Lägg på plåt. Vänd runt med havssalt och olivolja. Stek i ugn 20-25 minuter.

  3. Skala och riv rödbeta och blanda med kesella. Smaka av med vitlök och havssalt.

  4. Häll ut polenta på en tallrik. Skiva tofu. Vänd skivorna i polenta. Värm en stekpanna till medelvärme. Stek skivorna runt om i olivolja till fin färg.

  5. Servera stekt tofu med alla tillbehör. Garnera med pumpakärnor.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Polentapanerad tofu med rödbetstzatsiki & sötpotatis i ugn

Annonser