Ljummen sötpotatissallad med strimlad kyckling, ingefära & krossade hasselnötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ljummen sötpotatissallad med strimlad kyckling, ingefära & krossade hasselnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 st liten

      Sötpotatis
    • 2 styck

      Morot
    • 2 dl

      Basilika (finhackad)
    • 1 styck

      Paprika
    • 2 tsk

      Sesamolja
    • 1 dl

      Apelsinjuice (färsk)
    • 2 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 1.50 msk

      Soja (japansk)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Honung (flytande)
    • 4 msk

      Hasselnötter (hackad)
    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 0.50 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Havssalt
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala och koka sötpotatis och morot cirka 20 minuter eller tills de mjuknat. Häll av vatten och låt svalna.

    2. Skär i fina stavar eller klyftor och lägg i en skål. Finhacka basilika. Strimla paprika.Vänd ner i rotfrukterna.

    3. Riv ingefära. Pressa apelsin. Finhacka vitlök. Blanda marinad på sesamolja, apelsinsaft, salt, ingefära, soja, vitlök och honung. Häll över rotfruktsblandningen. Vänd runt försiktigt. Grovhacka hasselnötter.

    4. Strimla kyckling. Salta och peppra. Stek i medelvarm panna i olivoljan tills den är helt genomstekt och har en gyllenbrun färg.

    5. Lägg upp den ljumma rotfruktssalladen på fina tallrikar. Toppa med nystekt kyckling och krossade hasselnötter. Servera.

KOCK: Nina EkelöfNina Ekelöf

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Om oss