Kalvdans - ostkaka (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalvdans - ostkaka (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • ( + 2 h 15 min )

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 2 styck

      Ägg
    • 7 dl

      Mjölk
    • 2.25 dl

      Mjölkpulver
    • 2 msk

      Strösocker
    • 0.50 tsk

      Kanel (mald)
    • 1 liter

      Hallon (färska)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150ºC.

    2. Vispa ägg med lite mjölk. Tillsätt mjölkpulver och resten av mjölken. Vispa ner socker och kanel.

    3. Smöra en stor ugnsform eller små formar.

    4. Häll vatten på ugnsplåt och ställ formen i vattnet. Grädda i ugn cirka 2 timmar.

    5. Serveras ljummen eller kall med socker, sylt eller bär.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kockens tips!

Kalvdans görs egentligen på råmjölk (den mjölk man får när kalven är nyfödd). Denna mjölk, som är svår att få tag på, är mycket proteinrik och måste spädas med vanlig mjölk. Ostkakans dag firas den 14 november. Ostkaka kommer ursprungligen från Småland.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kladdkaka (efterrätt)
Om oss