Vegetarisk julskinkaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vegetarisk julskinka

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal

    • 1 styck

      Kålrot
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 10 styck

      Kryddpepparkorn
    • 2 tsk

      Salt
    • Griljering:
    • 3 msk

      Senap
    • 1 styck

      Ägg (gula)
    • 0.50 dl

      Ströbröd
  • Gör så här:
    1. Ansa lök. Koka upp kålrot med lök, kryddpeppar, salt och vatten så att det täcker. Koka tills kålroten är mjuk rakt igenom, cirka 1½-2 timmar beroende på storlek.
       
    2. Sätt ugnen på 225°C. Skala kålrot. Blanda senap med äggula. Pensla senapen på kålroten. Strö över ströbröd.
       
    3. Ställ in i ugnen tills griljeringen har fått färg, cirka 10 minuter.
       
    4. Skär i tunna skivor och servera med senap och knäckebröd.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Smakar förvånansvärt likt skinka.

Kommentar
Om oss