Vegetarisk julskinka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Vegetarisk julskinka

Lägg till ingredienser

Antal: 4

Kålrot

1.0 

styck

Gul lök

0.5 

styck

Kryddpepparkorn

10.0 

styck

Salt

2.0 

tsk

 

Griljering:

 

Senap

3.0 

msk

Ägg (gula)

1.0 

styck

Ströbröd

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 200 gram)

Ingredienser

Kålrot 1.0 styck  

Gul lök 0.5 styck  

Kryddpepparkorn 10.0 styck  

Salt 2.0 tsk  

 

Griljering:

Senap 3.0 msk  

Ägg (gula) 1.0 styck  

Ströbröd 0.5 dl  

Kock: Anna

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (3 tim )

  1. Ansa lök. Koka upp kålrot med lök, kryddpeppar, salt och vatten så att det täcker. Koka tills kålroten är mjuk rakt igenom, cirka 1½-2 timmar beroende på storlek.

  2. Sätt ugnen på 225°C. Skala kålrot. Blanda senap med äggula. Pensla senapen på kålroten. Strö över ströbröd.

  3. Ställ in i ugnen tills griljeringen har fått färg, cirka 10 minuter.

  4. Skär i tunna skivor och servera med senap och knäckebröd.

Kockens kommentar

Smakar förvånansvärt likt skinka.

Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta

Liknande recept som Vegetarisk julskinka

Annonser