Quesadilla smokey beans (plockmat)

Quesadilla smokey beans (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    24 Bufféportioner

    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 3 dl

      Kidneybönor burk (sköljda)
    • 3 msk

      Tomatpuré
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 dl

      Hårdost (riven)
    • 20 droppe

      Tabascosås
    • 10 droppe

      Liquid smoke (smaksättare)
    • 1 tsk

      Örtsalt
    • 8 styck

      Tortilla
    • 1 dl

      Rapsolja till stekning
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök. Pressa vitlök. Mosa bönor lätt.
    2. Stek lök och vitlök i lite av rapsoljan tills löken får lite färg. Blanda i bönor, tomatpuré, crème fraiche, ost, tabasco, liquid smoke och örtsalt. Låt allt bli varmt i stekpannan.
    3. Lägg under tiden ut tortilla bröden på arbetsbänken. Klicka på den varma fyllningen på halva tortillabrödet. Vik ihop brödet.
    4. Värm ett par matskedar olja i en ren stekpanna. Lägg i de fyllda tortillabröden i omgångar två och två. Stek cirka 2 minuter på var sida på medelhögvärme. Se till att fylla på med lite olja mellan omgångarna så att alla bröden får en gyllenbrun och krispig yta.
Kockens tips!

Lämplig rätt att servera som plockmat eller på buffébordet. Fungerar också bra som grilltillbehör men även som huvudrätt, gärna då med valfria taco till.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Quesadilla smokey beans
Om oss