Isterbandsgratäng

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Isterbandsgratäng

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Isterband

5,0 

styck

Potatis (mjölig sort)

0,6 

kilo

Gul lök

2,0 

styck

Grädde

0,5 

dl

Basilika (torkad)

1,0 

tsk

Cocktailtomater

50,0 

gram

Smör

25,0 

gram

Mjölk

5,0 

dl

Ägg

2,0 

styck

Ströbröd

0,5 

dl

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 450 gram)

Ingredienser

Isterband 5,0 styck  

Potatis (mjölig sort) 0,6 kilo  

Gul lök 2,0 styck  

Grädde 0,5 dl  

Basilika (torkad) 1,0 tsk  

Cocktailtomater 50,0 gram  

Smör 25,0 gram  

Mjölk 5,0 dl  

Ägg 2,0 styck  

Ströbröd 0,5 dl  

Salt & peppar  

Kock: Anna

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och koka potatis tills mjuk.

  2. Skala och hacka lök. Skär upp isterband och ta ut köttet. Hacka grovt.

  3. Fräs lök i stekpanna på medelvärme. Tillsätt isterband och fräs några minuter till. Tillsätt basilika och grädde. Ta bort från värmen.

  4. Sätt ugnen på 200°C.

  5. Halvera tomater. Rör ner med isterbanden.

  6. Mosa potatis med smör och en del av mjölken till en lagom koncistens. Salta och peppra.

  7. Vispa ihop resten av mjölken och ägg. Salta och peppra.

  8. Lägg isterbanden i botten på en ugnsfast form. Spritsa potatismos längs kanterna. Häll i äggstanningen. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

På bilden är rätten gratinerad i portionsformar.

Fler recept inom Stekt, ugnstekt korv

Liknande recept som Isterbandsgratäng

Annonser