Äppelsoppa med äppelkrutong

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Äppelsoppa med äppelkrutong

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Äpple (rött)

6,0 

styck

Citron

1,0 

styck

Vitt vin (torrt)

3,0 

dl

Kardemummakärnor

1,0 

tsk

Kanelstång

1,0 

styck

Strösocker

3,0 

dl

Vatten

5,0 

dl

Gelatinblad

2,0 

styck

 

Äpple

2,0 

styck

Honung

1,0 

tsk

Smör

1,0 

tsk

Myntablad

 

 

 

Mascarpone

1,0 

dl

Vaniljsocker

1,0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 519 gram)

Ingredienser

Äpple (rött) 6,0 styck  

Citron 1,0 styck  

Vitt vin (torrt) 3,0 dl  

Kardemummakärnor 1,0 tsk  

Kanelstång 1,0 styck  

Strösocker 3,0 dl  

Vatten 5,0 dl  

Gelatinblad 2,0 styck  

 

Äpple 2,0 styck  

Honung 1,0 tsk  

Smör 1,0 tsk  

Myntablad  

 

Mascarpone 1,0 dl  

Vaniljsocker 1,0 tsk  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (30 min )

  1. Koka upp vatten, kardemummakärnor, kanelstång, vitt vin, och saften från citron.

  2. Klyfta ner äpplen i en bunke. Slå den varma lagen över. Plasta över. Ställ i kyl över natten.

  3. Koka upp alltsammans. Sila genast, gärna genom saftsil.

  4. Blötlägg gelatinblad i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Lös bladen i den varma vätskan. Ställ för att kallna.

  5. Tärna äpplen. Koka i honung och smör i 3 minuter. Dra av värmen och låt kallna.
    Fördela tärningar i kalla djupa tallrikar. Riv lite myntablad över och skeda över soppan.

  6. Rör marcarponen med vaniljsockret och servera till.

Kockens kommentar

Magnus: Dessertsoppor är sjukt underskattat tycker jag. Gelatinet kommer göra soppan lite ”trög”. Vill man undvika gelatin går det bra att använda agar agar.

Passar till

Äppelbakelse

Fler recept inom Kall kräm, soppa

Liknande recept som Äppelsoppa med äppelkrutong

Annonser