Soppa osso bucoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Soppa osso buco

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Kalvlägg (med ben)
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 3 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 liter

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 kvist

      Timjan
    • 1 burk

      Krossade tomater
    •  

      Vatten
    • Garnityr:
    • 2 styck

      Morot
    • 100 gram

      Rotselleri
    • 4 styck

      Potatis
    •  

      Kalvbuljong (från koket)
    • 1 styck

      Citron
    • 1 kruka

      Persilja
    • 1 dl

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Mjöla kalvlägg. Stek i smör. Skölj ur pannan med vitt vin. Lägg lägget med vin i en gryta.

    2. Skala lök och dela den. Krossa vitlök. Lägg i grytan tillsammans med tomat, timjan och buljong. Slå på vatten så att det täcker. Koka långsamt tills köttet släpper från benet, cirka 1½ timme. Tag upp och plocka köttet i bitar.

    3. Skala rotsaker till garnityret och tärna. Koka i buljongen tills de är klara. Lägg i köttet. Smaka av med salt och peppar.

    4. Riv citronskal. Hacka persilja och vitlök. Blanda med olja och ringla i soppan vid servering.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Osso buco är inspirationen till denna rätt som härstammar från milano, serveras traditionellt med gremolata, saffransrisotto och oxmärg men här som en värmande soppa i höstkylan.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Havsbondens soppa

Havsbondens soppa

20 minEnkelt

Om oss