Fikon med mörk choklad och digestivekex

Fikon med mörk choklad och digestivekex

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Portioner

    • 225 gram

      Mörk choklad
    • 15 styck

      Digestivekex
    • 100 gram

      Torkade fikon
    • 0.50 styck

      Skal från apelsin
    •  

      Florsocker till garnering
  • Gör så här:
    1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad.

    2. Grovkrossa kexen och skär fikonen i grova bitar. Blanda ner kex, fikon och rivet apelsinskal i chokladsmeten.

    3. Alt. 1 lite svårare: Låt smeten svalna i en skål. När den är ”greppbar” rulla ut den och lägg på smörpapper.

    4. Till servering: Pudra rullen med florsocker och skär sedan upp den i bitar.

    5. Alt. 2 lite lättare: Klä en brödform med smörpapper. Häll i smeten och låt den svalna. Skär den i önskad storlek.

KOCK: TinaTina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Tips! Lägg hela ”chokladblocket” på en skärbräda och låt alla själv skära sin choklad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

1 h 50 minMedel

0 voting
Mörk rödvinssås

Mörk rödvinssås

17 minEnkelt

Om oss