Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h 50 min( + 5 h )

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal bröd

    • 6 dl

      Vetemjöl
    • 5 dl

      Grahamsmjöl
    • 2 dl

      Rågmjöl (grovt)
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 dl

      Solrosfrön
    • 1 dl

      Linfrön (hela)
    • 1 dl

      Torkade aprikoser
    • 1 dl

      Russin
    • 1 dl

      Hasselnötter
    • 1 liter

      Filmjölk
    • 1.50 tsk

      Bikarbonat
    • 2 dl

      Sirap (mörk)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.

    3. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.

    4. Smörj två 1 1/2-liters brödformar väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll formarna med smeten och strö över lite mjöl. Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, cirka 1 1/2 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Prova med sticka så att de känns torra.

    5. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

KOCK: TinaTina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mörk rödvinssås

Mörk rödvinssås

17 minEnkelt

Om oss