Avhuggna korvfingrar med röd sås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Avhuggna korvfingrar med röd sås

Lägg till ingredienser

Antal korvar: 12

Prinskorv

12,0 

styck

Färskost (vitlök)

2,0 

msk

Smördeg (rulle)

1,0 

förp.

Paprika (röd)

2,0 

styck

Ajvar Relish

1,0 

dl

Vitlök

2,0 

klyftor

Olivolja

0,5 

dl

Honung

2,0 

msk

Ägg

1,0 

styck

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 78 gram)

Ingredienser

Prinskorv 12,0 styck  

Färskost (vitlök) 2,0 msk  

Smördeg (rulle) 1,0 förp.  

Paprika (röd) 2,0 styck  

Ajvar Relish 1,0 dl  

Vitlök 2,0 klyftor  

Olivolja 0,5 dl  

Honung 2,0 msk  

Ägg 1,0 styck  

Salt  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på grill 250°C.

  2. Dela paprikor. Lägg på smord plåt med skinnsidan upp. Sätt in i ugnen. Rosta tills de nästa är svarta i skinnet. Svalna och dra av skalet.

  3. Lägg vitlöksklyftor i en kastrull med olivoljan. Koka sakta i 5 minuter. Tillsätt paprika, ajvar, honung och koka upp. Mixa slät. Låt svalna.

  4. Sätt ugnen på 200 °C.

  5. Rulla ut smördeg och kavla ut tunt. Skär i fyrkanter cirka 10x10 cm. Bred på tunt med färskost. Lägg på en prinskorv diagonalt på varje ark. Rulla ihop så att toppen på prinskorven syns i ena hörnet. Pensla med ägg.

  6. Lägg på plåt med skarven neråt. Sätt in i ugnen i ca 8-10 minuter.

  7. Servera på fat som plockmat med såsen i en skål bredvid.

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Avhuggna korvfingrar med röd sås

Annonser