Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikosBild av Magnus Skoglund

Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      Havskräftstjärtar
    •  

      Salt
    •  

      Smör till stekning
    • Sås:
    • 2 msk

      Skaldjursfond (konc.)
    • 4 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Schalottenlök (hackad)
    • 2 tsk

      Curry
    • 1 dl

      Vitt vin till sås
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Strösocker
    • Aprikospuré:
    • 2 dl

      Torkade aprikoser
    • Råstekta morötter:
    • 4 styck

      Morot (liten)
  • Gör så här:
    1. Koka upp aprikoser i vatten. Låt stå varmt i 30 minuter. Mixa alltsamman till en slät pure.
    2. Svetta lök och curry till såsen i smör. Tillsätt vitt vin. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt skaldjursfond och vatten. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka upp. Mixa såsen i blender med löken i för att reda av såsen lite. Sila genom finmaskig sil och smaka av med salt och ev. lite socker.
    3. Bryn smör och tillsätt morötter. Stek någon minut till fin färg. Tillsätt lite curry och låt steka på svag värme någon minut till.
    4. Smält smör. Låt slaggämnena sjunka. Använd den övre klara vätskan. Innan servering stek havskräftorna gyllene i skirat smör.

KOCK: Tommy MyllymäkiTommy Myllymäki

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Het morots- och ingefärsdryck
Om oss