Krämig musselsoppa under smördegstäckeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig musselsoppa under smördegstäcke

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1.50 kilo

      Blåmusslor (färska)
    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 4 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 8 dl

      Grädde
    • 1 kruka

      Persilja
    • 2 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    • 1 styck

      Ägg (gula)
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.
       
    2. Borsta och skrapa mussel­skalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas. Finhacka schalottenlök. Hacka persilja. Dela smördegsplattor i 2 delar och kavla ut dem.
       
    3. Fräs lök i smör på medelvärme utan att bränna i en tjockbottnad kastrull. Häll på vitt vin och koka upp. Tillsätt musslor. Koka på högsta värme 4-5 minuter, tills skalen öppnar sig. Fiska upp musslorna.
       
    4. Tillsätt grädde till kastrullen. Koka på medelvärme tills soppan börjar tjockna, cirka 20 minuter.
       
    5. Ta under tiden ut musslorna från skalen. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
       
    6. Tillsätt persilja och musslor till soppan. Häll upp i ugnsfasta soppskålar. Pensla soppskålarnas kant på utsidan med äggula. Lägg över smördegen och tryck till runt kanten. Pensla degen med äggula.
       
    7. Ställ in skålarna i ugn cirka 10 minuter tills locket har rest sig och fått färg.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig jordgubbslemonad
0 voting
Krämig räksoppa

Krämig räksoppa

45 minEnkelt

Om oss