Äppelpaj med hasselnötter och bovetekrossBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äppelpaj med hasselnötter och bovetekross

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1.50 kilo

      Äpple
    • 150 gram

      Smör
    • 100 gram

      Hasselnötter
    • 2 dl

      Strösocker
    • 2 dl

      Bovetekross (gryn)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Kärna ur och skiva äpplen. Grovhacka hasselnötter.

    3. Smält smör i en stor, djup stekpanna. Lägg i äpplen och hasselnötter och fräs någon minut. Tillsätt socker och bovetekross. Fräs ytterligare någon minut. Lägg i pajform. Baka i ugnen cirka 15 minuter.

    4. Servera med vaniljsås eller glass.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss