Stekt biff med äppel och rödvinschutneyBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt biff med äppel och rödvinschutney

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 skiva

      Biff (ryggbiff)
    • 4 styck

      Äpple
    • 1 st liten

      Rödlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 dl

      Rödvin
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Oxfond (konc.)
    • 50 gram

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva äpplen. Skala och finhcka rödlök och vitlök.

    2. Hetta upp lite smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök och vitlök, fräs cirka 20 sekunder. Lägg i äpplen, rödvin, vatten och oxfond. Låt sjuda cirka 15 minuter på låg värme. Salta och peppra.

    3. Salta och peppra biffen. Hetta upp smör i en stekpanna på hög värme. Lägg i biffarna. Stek cirka 3 minuter på ena sidan, vänd och sänk värmen något. Biffen är klar när blod börjar synas.

    4. Servera med chutney och råstekt potatis.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är sällan syrliga, men ibland kan syrliga tillbehör vara den karaktäristiska smaken. Ett vanligt sådant syrligt tillbehör är t.ex. ättiksgurka.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Biff Special (Biff Greta)
Om oss