Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Falukorv

800,0 

gram

Crème fraiche

1,0 

dl

Senap (skånsk)

4,0 

msk

Dijonsenap

2,0 

msk

Tomater

4,0 

styck

Basilika

1,0 

kruka

Olivolja

2,0 

msk

Salt & peppar

 

 

 

Potatismos:

 

Potatis

0,6 

kilo

Smör

3,0 

msk

Mjölk

2,0 

dl

Pepparrot (nyriven)

1,0 

dl

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 557 gram)

Ingredienser

Falukorv 800,0 gram  

Crème fraiche 1,0 dl  

Senap (skånsk) 4,0 msk  

Dijonsenap 2,0 msk  

Tomater 4,0 styck  

Basilika 1,0 kruka  

Olivolja 2,0 msk  

Salt & peppar  

 

Potatismos:

Potatis 0,6 kilo  

Smör 3,0 msk  

Mjölk 2,0 dl  

Pepparrot (nyriven) 1,0 dl  

Salt & peppar  

Kock: Anna

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis tills den blir mjuk.

  2. Sätt ugnen på 200°C.

  3. Blanda crème fraiche med skånsk- och dijonsenap. Dra av skinnet på korven och skär snitt i den. Fördela lite senapssås mellan skivorna. Spara resten av såsen till servering. Lägg korven på ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen 20 minuter.

  4. Tärna tomat. Grovhacka basilika. Blanda tomat, basilika, olivolja, salt och peppar.

  5. Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, pepparrot, salt och peppar och rör om.

  6. Servera korv med sås, tomater och potatismos.

Fler recept inom Stekt, ugnstekt korv

Liknande recept som Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad

Annonser