Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigretteBild av Spisa.nu

Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal små portioner

    • 3 filé

      5-minuterssill
    • 1 msk

      Kryddpeppar (krossad)
    • 1 st liten

      Rödlök
    • 2 st liten

      Morot
    • 2 styck

      Salladslök
    • 0.20 huvud

      Blomkål
    • 2 styck

      Färskpotatis (kokt)
    • 1 styck

      Hjärtsallat
    • 1 tsk

      Senap (skånsk)
    • 1 tsk

      Honung (flytande)
    • 1 dl

      Gräddfil
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Lättkoka potatis om inte färdigkokt finns.
      Låt den kallna och skiva den sedan.
       
    2. Skala och skär rödlök i tunna skivor.
      Skiva sill och krossa kryddpeppar.
      Blanda detta med lite sillspad.
       
    3. Skala morot och skär i smala "slantar".
      Tunnskiva salladslök.
      Plocka sönder blomkålen i små buketter.
       
    4. Koka upp vatten och sjud grönsakerna ett par minuter, men inte längre än att de fortfarande är krispiga. Ta ur och kyl av i kallt vatten så att kokprocessen avstannar.
       
    5. Grovriv sallat och blanda sedan alla grönsaker med gräddfil, senap, honung, lite salt och vitpeppar.
       
    6. Blanda/skaka samman venegrettingredienserna.
       
    7. Lägg upp grönsaker och sill på tallrikar.
      Rippla citronvinegrett över.

KOCK: Fredrik ErikssonFredrik Eriksson

Uppdragsgivare:www.langbrovardshus.sewww.langbrovardshus.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kommentar
Om oss