Bananrutor med citronglasyrBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bananrutor med citronglasyr

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal bitar

    • 3 styck

      Ägg
    • 3.50 dl

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 4.50 dl

      Vetemjöl
    • 3 tsk

      Bakpulver
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • 1 tsk

      Kardemumma (krossad)
    • 3 styck

      Banan
    • Glasyr:
    • 200 gram

      Philadelphiaost
    • 25 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 1 dl

      Florsocker
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Riv citronskal. Pressa citron.

    3. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och blanda med kallt vatten. Blanda alla torra ingredienser. Mosa bananer med hälften av den pressade citronen.

    4. Blanda smör, torra ingredienser och banan med äggsmeten. Häll i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Känn efter med en sticka som ska vara torr. Låt kakan svalna.

    5. Rör osten smidig. Blanda med smör och florsocker. Tillsätt citronskal och pressad citron. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.

    6. Ställ in kakan i kyl cirka 10 minuter. Skär i rutor.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Muffins med citronglasyr
Om oss