Kalvkotletter, sadel

Kalvkotletter, sadel

(kalvsadel)

Engelsk översättning veal chops

Fransk översättning côtelette de veau

Italiensk översättning costeletta di vitello

Tysk översättning Kalbskotlett

Spansk översättning chuleta de ternera

Kalvsadel är kalvens ryggrad och är den allmänt ansett bästa styckdelen. Sadeln består av filé (innerfilé) och kotlettrad (utsidan motsvarande biffen på oxen).

Utskuren kalvkotlettrad kan helstekas i panna (gryta). Benfri kalvkotlett fungerar bra som ett billigare alternativ till kalvfilé.

Kalvkotletter är kotlettraden skuren i bitar. Köttet är mört och fint med mild smak.

Kalvkotletter steks eller lättgrillas. Stek dem inte för länge, max 4 minuter per sida, annars riskerar de att bli torra. Man kan även dubbelpanera kotletterna, så håller de sig extra saftiga. I tunna skivor blir det en finare schnitzel.

Sadel och kotletter är lätt marmorerat magert kött, cirka 3% fett.

Läs mer

Sv Köttinformation

Recept med Kalvkotletter, sadel

Det finns 2 recept med Kalvkotletter, sadel

Annonser