Matiga nässelmuffinsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Matiga nässelmuffins

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Stora muffins

    • 3 dl

      Nässlor (förvällda)
    • 9 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 1 tsk

      Salt
    • 6 tsk

      Bakpulver
    • 250 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 2 styck

      Ägg
    • 5 dl

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 180°C.

    2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör. Ställ åt sidan.

    3. Vispa ägg i en annan bunke. Tillsätt mjölk och nässlor.

    4. Blanda försiktigt äggblandningen med de torra ingredienserna.

    5. Häll smeten upp till kanten på muffinsformar. Grädda i 25-30 minuter.

    6. Serveras varma med smör och passar utmärkt på buffébordet.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Matig kycklingsallad
Om oss