Yoghurtfralla

Yoghurtfralla

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • 2 förp.

      Torrjäst
    • 7.50 dl

      Vatten till bröddeg
    • 1 dl

      Rapsolja
    • 2 dl

      Yoghurt (naturell)
    • 2 tsk

      Salt
    • 2 liter

      Vetemjöl
  • Gör så här:
    1. Blanda jäst med fingervarmt vatten. Låt jäsa en stund.

    2. Tillsätt yoghurt och hälften av mjölet. Blanda i olja, salt och resten av mjölet.

    3. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 20 minuter.

    4. Ta upp degen och knåda den smidig. Forma runda bollar. Lägg bollarna på bakplåts­pappers­klädd plåt. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.

    5. Sätt ugnen på 200°C.

    6. Grädda 10-15 minuter.

KOCK: Kirsi, Båten förskolaKirsi, Båten förskola

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Detta recept är ett av de populäraste recepten på förskola Båten i Stockholm där det har tillagats och smakats av kräsna 2 till 5 åringar.

Kommentar
Om oss