Påsktårta med mintsmakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Påsktårta med mintsmak

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Tårta (8-12 bitar)

    • Tårtbotten:
    • 300 gram

      Mandelmassa
    • 3 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Kakaopulver
    • Fyllning:
    • 5 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Florsocker
    • 50 gram

      Mörk mintchoklad 70%
    • Garnering:
    • 16 styck

      Små chokladägg
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Riv mandelmassan i en bunke. Vispa i ägg och kakao. Häll i bakplåtspappersklädd springform.
       
    3. Grädda cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
       
    4. Vispa grädde tjock. Blanda i florsocker och riv i mintchoklad. Bred grädden över botten och ställ i frys minst 2 timmar.
       
    5. Ta ut tårtan 10 minuter innan servering. Riv choklad över tårtan och lägg på chokladägg.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss